Life coach | Loopbaancoach | Mama coach 

Online, in Leiden/Leiderdorp & Alphen aan den Rijn

Mama coaching 

Leiden / Leiderdorp / Hoogmade / Woubrugge / Alphen aan den Rijn / Online


Hoe krijg ik meer vertrouwen in mijzelf als moeder?
Hoe maak ik de kraamtijd zo makkelijk mogelijk voor mijzelf en mijn kindje(s)?
Hoe ga ik om met schuldgevoel/boosheid/onzekerheid/.. ten aanzien van mijn baby(’s)? 
Hoe ga ik om met het gehuil van mijn baby(‘s)?
Hoe houd ik alle ballen hoog?
Wat kan ik doen om mij energieker, rustiger en meer ontspannen te voelen?


Allemaal vragen die door jouw hoofd kunnen gaan als je net (opnieuw) moeder geworden bent. De eerste periode als nieuwbakken mama kan zeer pittig zijn, zeker als je kindje prematuur of dysmatuur geboren is en/of als je een tweeling of meerling hebt. In deze periode zijn er genoeg mensen die zich bezig houden met de gezondheid en ontwikkeling van jouw baby(‘s). Maar het is ook weleens fijn als er iemand langs komt die naar jou als moeder vraagt. Die een luisterend oor biedt, met jou naar mogelijkheden zoekt en tegelijkertijd een handje meehelpt als je dat fijn vindt. Dat is wat ik doe als mama coach. Ik kom voor jou. Ik help je te vertrouwen in jezelf en je eigen kracht, om te gaan met nare gevoelens en je een rustige, relaxte en blije moeder te voelen. Want dat verdien je! Daarnaast geef ik jou als coach, indien je dat wenst, praktische tips als het gaat om ritme, slapen en huilen.  

Naast coach ben ik ook (afgestudeerd) pedagoog. Als mama coach combineer ik mijn kennis, vaardigheden en ervaring vanuit beide achtergronden. Daarnaast put ik ook uit mijn eigen levenservaring als mama van een premature (7 weken te vroeg geboren) tweeling. Ik weet waar jij doorheen gaat en je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je graag! 

Ik richt mij als mama coach op de volgende doelgroepen:  

  • Moeders van een tweeling (of moeders van een meerling)
  • Jonge mama’s (<30 jaar)
  • Moeders van premature en/of dysmature baby’s
  •  Hoogsensitieve mama’s 

Je kunt voor mama coaching bij mij terecht in Leiden, Leiderdorp, Hoogmade, Woubrugge, Alphen aan den Rijn of online. Het eerste (kennismakings-)gesprek is gratis en vrijblijvend. De afspraken vinden plaats aan huis, op één van mijn coachlocaties of via Skype, Zoom of FaceTime. Ook voor moeders met een kleiner budget zijn er mogelijkheden.


Hoe werkt mama coaching?

Het traject voor individuele mama coaching start met een kennismakingsgesprek, waarin we elkaar leren kennen, jouw situatie bespreken en jouw coachvraag en doelen concreet maken. Ook bespreken we je budget en de mogelijkheden daarbij. Indien we besluiten om een samenwerking aan te gaan, maken we afspraken over de frequentie en duur van de afspraken.

De invulling van de coachafspraken is afhankelijk van wat jij nodig vindt op dat moment. Of je nu behoefte hebt aan een luisterend oor, inzicht, tips en adviezen, erkenning en/of een extra paar handjes bij het verzorgen van je kindje(s): alles is mogelijk. Zo kom je gemakkelijker deze lastige periode door, totdat je het weer helemaal zelf wilt doen.

Jij bent gedurende jouw coachtraject steeds in the lead: jij weet het, kan het en doet het!


Mama cirkels (vrouwencirkel speciaal voor moeders)

De mama cirkel is een vrouwencirkel waarin we ervaringen met elkaar delen die ons als moeder op het hart liggen. In een veilige, warme omgeving luisteren we naar elkaar en bemoedigen we elkaar. Alles kan en mag er zijn. Jouw (diepgaande) ervaring delen met andere moeders lucht op en creëert een gevoel van verbinding met jezelf en met elkaar. Uiteindelijk zijn we allemaal mama: we weten hoe het voelt. En je hoeft het niet alleen te doen. Ze zeggen niet voor niets: 'it takes a village to raise a child'!
De groep bestaat uit 4 tot maximaal 8 mama's. De Mama cirkel vindt plaats in de avond van 19:00-20:30 uur op de coachlocatie Leiderdorp (Sisalbaan 5A) of aan de Prinses Marijkestraat 20 in Alphen aan den Rijn. In 2020 staan de Mama cirkels gepland op de volgende data:

  • woensdag 26 februari (Leiderdorp)
  • Donderdag 23 april (Alphen aan den Rijn)
  • Donderdag 18 juni (Leiderdorp)
  • Woensdag 19 augustus (Alphen aan den Rijn)

Inschrijven voor een Mama cirkel kan onderaan deze pagina.


Mama coaching in Leiden, Leiderdorp, Hoogmade, Woubrugge, Alphen aan den Rijn of online

Ben jij toe aan een mama coach, of ben je zwanger en wil je alvast een plekje reserveren? Of wil je contact maken met andere moeders in de Mama cirkel en ervaringen uitwisselen? Maak nu direct een afspraak!